حجت الاسلام سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان در گفت وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، اظهار کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد از موثرترین نهادهای فرهنگی در امر جوانان مومن، متعهد و فعال در عرصه فعالیت های فرهنگی و هنری کشور است و در این راستا جشنواره محراب قلم در کشور برگزار می شود.
وی با بیان اینکه امسال برای نخستین بار جشنواره وبلاگ نویسی و نشریات تجربی «محراب قلم» به صورت منطقهای برگزار می شود، افزود: گیلان میزبان هفت استان قزوین، اردبیل، زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان و همدان است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان اضافه کرد: هفتمین جشنواره منطقه ای وبلاگ نویسی و نشریات تجربی تحت عنوان «محراب قلم» به میزبانی گیلان از 29 بهمن آغاز شده و تا یکم اسفند ادامه دارد.
حجت الاسلام پورابراهیم به اهداف برگزاری جشنواره محراب قلم اشاره و تصریح کرد: توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری در سطح مساجد کشور، شناسایی، جهت دهی و سازماندهی وبلاگها و نشریات تجربی فعال در کانونهای مساجد، توسعه کمی و کیفی وبلاگها و نشریات تجربی مساجد و تشویق به انجام فعالیتهای سازنده و اثرگذار در کانونها از اهداف برپایی این جشنواره است.
وی شرکت در این جشنواره را ویژه اعضای کانونهای مساجد اعلام کرد و گفت: تمامی شرکت کنندگان میبایست به سایت جوانان مساجد به نشانی www.javananemasajed.ir مراجعه و در بخش جشنواره نشریات تجربی ثبت نام کنند.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد گیلان افزود: تمامی نشریات و نشانی وبلاگهای شرکت کننده در جشنواره میبایست توسط دبیرخانه استان به صورت مکتوب به استان میزبان مرحله منطقهای معرفی میشود.
وی با تأکید بر اینکه هیأت تحریریه نشریات الزاما باید از اعضای کانونهای مساجد باشند، افزود: استمرار در انتشار منظم نشریه، حفظ و تقویت شمارگان نشریه، کیفیت مناسب چاپ و توزیع، کیفیت محتوایی و صفحه آرایی، ارتباط مستمر و موثر با مخاطبان و تولیدی بودن بیش از 60 درصد مطالب نشریه و مرتبط با کانونهای فرهنگی و هنری شاخصهای مورد ارزیابی نشریات است.
حجتالاسلام پورابراهیم به موضوعات بخش وبلاگ نویسی اشاره کرد و گفت: نماز و جوان، مهدویت، انتظار، عفاف و حجاب، جوان و بصیرت، سیره علوی و رضوی، سبک زندگ، فرهنگ دینی، حضرت شاهچراغ، عزم ملی و مدیریت جهادی از موضوعات بخش وبلاگ نویسی است.
وی با بیان اینکه وبلاگ باید حداقل شامل 6 حدیث باشد، تصریح کرد:مهمترین معیار امتیاز دهی تولید محتوا و نگارش یادداشت، توسط خود وبلاگ نویس بوده و اتکا به منابع غنی، بهره گیری از ادبیات وبلاگ نویسی، تاثیرگذاری و ارتباط با مخاطب و خلاقیت در ارائه محتوا توسط وبلاگ نویس از دیگر معیارهای امتیازدهی هیات داوران است.